Saturday, April 12, 2008

You Judge Yourself.

I received this via email and though many of us have already known many things concerning the videos below, perhaps it would be best if we refresh ourselves. Might be, there are some small things we have yet to know, or completely forgotten.





Perhaps, anyone with an account could download this for safekeeping too.

Extra note: Perhaps this wikipedia report of a true event quite soon after 9-11 could further vindicate the story in the video. Far fetched as it may be, the question remains why the government of the victims in the event does not retaliate with even some small measures, when they have even flown their commandos to Uganda for a rescue mission, and are known to be 'overly concerned' about the smallest plight of their citizen at home or abroad.

16 comments:

baez-kun said...

interesting piece of video
malahan mmg sgt noticeable dah dirancang dengan teliti insiden itu eg dah dengar letupan dari bawah dll

sanggup membunuh rakyat sendiri demi meletak kesalahan itu kepada 'terrorist' dan seterusnya menginvade negara islam, fizikal dan mental

tp dlm pembongkaran begini pon, masih ramai yang menyokong the US, kerana mungkin mereka sama kepala

Kata Tak Nak said...

Bangsa jenih ni peduli apa, Machiavellian sepenuhnya. Macam orang tua kita jugak.

cakapaje said...

Salam baez-kun,

Begitulah kisah mereka yang kerjarkan duniawi. Tapi jangan pula ingat di Malaysia perkara ala ala sama tidak berlaku ye. Nun Insiden Batu Buruk, Skandal BMF, (kesahihan) berita Al-Ma'unah, kapalselam dam jet pejuang Russia, ISA, pengerahan FRU di raptai rakyat, perobohan rumah dan surau di kampung teroka Berembang dan Rimba Jaya, Memali, kerakusan menaikkan tol sewenangannya sekali gus merampas wang rakyat, kerakusan menaikkan harga minyak tanpa mengira keperluan rakyat, perampasan wang royalti Petroleum Terengganu, laluan saluran gas di Thailand dan bukan di Kelantan walaupun gas di perairan Kelantan, pencurian balak dan penggodolan bukitbakau, pencurian pasir yang dijualkan ke negara asing, dan banyak lagi jenayah lain yang berluasa; kesemuanya itu tiada beza dengan perbuatan bush dan sekutunya. Mungkin lebih teruk kerana di sini yang melakukan perkara itu semua adalah mereka yang bertopengkan agama Islam.

cakapaje said...

Salam Cikgu,

Seperti komen saya di atas - insyAllah, memang tidak lupa akan perbuatan pengkhianat pengkhianat agama, bangsa dan negara ini.

puteri nad said...

amerika ni mmg sumer bende difabricatenye..
maka x heran..
ada da kot filem 9/11 ke yg mengorek pasal cerita ni..

cakapaje said...

Salam PN,

Dah ada Fahrenheit 9-11, something like that. Tak silap, William Rodriguez yang buat projek tu. Sayang, tak sempat nak interview dia waktu Perdana War Tribunal dulu - dia sibuk, I pun sibuk.

baez-kun said...

malahan ada ura2 untuk membeli jet PM dengan duit rakyat betol ke?

tokasid said...

Salam Shah:

And you are right .This type of conspiracy is also happening in our country.
Maybe not in a big scale but it sure is happening.

Memali is another case. When we meet again, pls remind me to tell you about Memali.

cakapaje said...

baez-kun,

Bukan ura ura lagi, dah beli pun. Cuma, perkara itu diselindungi ngan menyatakan anaka syarikat gomen beli kemudian disewakan kepada gomen untuk kegunaan PM.

cakapaje said...

Wa'alaikumusalam Doc,

Ha! Tu den nak dengar lagi kerana sememangnya tidak puas untuk mendapat kesemua cerita Memali. Gomen punyalah takut nak buka cerita ini sehingga menyebabkan pelbagai cerita tambahan - dari sebelah gomen - sejenis lagi urban legend dicipta! Semoga generasi akan datang tidaklah memikirkan bahawa Memali ini hanya satu lagenda zaman purba.

acciaccatura said...

salam shah,
bagus ni shah. infact semalam kami sambung laptop ni ke TV dan tonton sekeluarga.
lepas tu anak-anak search perkataan 'dajjal' di yu tiub. and that led us to other interesting topics!!
terima kasih kerana mengingatkan.

Zawi said...

Shah,
I have never seen the video and what a revealation it was. Thanks a heap.

cakapaje said...

Wa'alaikumusalam Accia,

Alhamdulillah. Peringatan sebegini bagus untuk semua termasuklah diri saya; terima kasih kepada Puan dan abang kerana pertontonkan kepada anak anak :)

cakapaje said...

Salam Pak Zawi,

You are most welcome! I too should thank you for watching it :)

baez-kun said...

owh dear
rupenye byk rakyat di seluruh negara tertipu
dengan lakonan mantap kerajaan masing2
sedih melihat dunia mode

cakapaje said...

baez-kun,

Maka ianya menjadi tugas kita untuk membantu sesiapa sahaja mengenali kebenaran.