Thursday, May 01, 2008

Orphanage Talk

UPDATE 1.11AM: As we enjoy our holiday on Labour Day today, kindly do not forget those who are not as fortunate. Kindly read WL and Muha to understand a part of our society often neglected by many, myself included.


Here's a chance for us to assist an orphanage or children of the orphanage. Yayasan Pembangunan Nur Hikmah are inviting people to join their virtual network and even blog from there. The concept may be similar to 'Sponsor A Child' in which - if I am not mistaken - is endorsed by the United Nations. Here however, such endorsement are not really needed.

Now, before anyone think they'll have to abandon their current blog, I don't think there's any real worry there - you can just use another name and write perhaps, once a month for them. InsyAllah, I will be doing so....using a different name, off course :)

By the way, the Nur Hikmah Orphanage was one of the first assignment I covered whilst with webtv8. And I still strongly believe that webtv8 could and should play a role as part of our social obligation. The fact that we are a non-profit entity is irrespective.


"Yayasan Pembangunan Nur Hikmah" yayasannurhikmah@yahoo.com.my

header
Laman web Yayasan Pembangunan Nurhikmah http://www.nurhikma h.org.my
Asalamualaikum wbt & Salam Sejahtera
Yayasan Pembangunan Nur Hikmah dengan sukacitanya menjemput anda untuk menyertai YPNet.
YPNet adalah satu lagi inisiatif Yayasan Pembangunan Nur Hikmah bagi menyambungkan anda sekelian dengan anak-anak yatim, miskin & terbiar dibawah naungan kami. Ianya merupakan jaringan anak-anak dan sukarelawan secara virtual.
Anda boleh mendaftar di YPNet (www.ypnet.com. my) dan mula menulis artikel dan blogs anda disana. Anda juga boleh melakukan "networking" dengan anak-anak naungan kita dan juga para sukarelawan dari seluroh dunia.
Terima kasih.
Jaringan Untuk Kebaikan
============ ========= ========= ========= ========

Anda juga dijemput menyalurkan sumbangan untuk anak-anak yatim melalui Yayasan Pembangunan Nurhikmah. Sumbangan boleh disalurkan melalui MAYBANK2U kedalam akaun KHIDMAT NURHIKMAH 564306010030 , letakkan alamat email presiden@nurhikmah. org.my.

8 comments:

Anonymous said...

Kemanakah perginya sahabat sahabat politik kamu sering menyuarakan kritis mereka? Atau tidakkah mereka sedar bahawa masalah sosial seperti ini juga terpaut dalam bab politik? Sedih saya perlihatkan.

Zatana

Kata Tak Nak said...

Tumpang lalu sat Shah.
Zatana, hang ni awat? Ni kawan dia ada sini. Loser.

cakapaje said...

Salam Zatana,

Samada depa komen atau tidak, bukankah yang lebih penting mesej itu telah disampaikan? Dan tang mereka lakukan atau tidak, bukan hak kita untuk mempersoalkan.

cakapaje said...

Salam Cikgu,

Takpa Cikgu, kita buat derk je kat Zatana tu :)

waterlily said...

Salam Shah,

Terima kasih kerana memaparkan link saya dan Muha.

Kepada Zanata,

Cari saja titik temu. Saling menyalahkan tidak menguntungkan sesiapa termasuk golongan seperti kami.

cakapaje said...

Wa'alaikumusalam WL,

Saya lakukan dengan rela hati kerana setakat ini, itu sahajalah yang mampu saya lakukan. Maafkan saya.

mOEha Aziz said...

salam shah,

thanks. u have done more than enuf.. as a wiselady once said.. if anyone made an orphan or a disable smile, The Lord will never forget that person's face...

cakapaje said...

Wa'alaikumusalam Muha,

My brother, thank you. I am feel humble with your reply.